Vores uniform fås i fire udgaver: En børnemodel, en figursyet kvindemodel, en figursyet herremodel og en unisex-model til voksne, der er helt lige i snittet. Alle modellerne består af en uniformsskjorte og en fleece. Fleecen kan lynes på, når det er koldt og af igen, når solen skinner.

Der også to officielle uniformstørklæder: Et klassisk, rødt, trekantet tørklæde med grafik fra vores logo som kommer i to størrelser. Udover det kommer der et stort, vævet, rødt tørklæde med kvaster. Begge tørklæder er til både drenge og piger i alle aldre.

Uniformsvejledning

KFUM-Spejderne har redesignet alle basismærker til uniformen. Det gælder alt fra gruppenavn og enhedsmærker til kursusmærker. 
Derfor behøver du ikke flytte nogle af dine gamle mærker over på din nye uniform, når du får den. For der kommer en masse nye mærker. 

I den nye uniformsvejledning kan du blandt andet se, hvor du kan placere mærkerne på din nye uniform. Der er også vejledning til, hvordan du officielt kan bære din uniform. Den første version af vejledningen kan du se her.

uniformsvejledning.pdf
 

Som KFUM Spejder bærer vi uniform for at vise at vi er spejder og dermed med er med i det store internationale spejder fællesskab.

Uniformen består af en grøn uniformsjakke/-skjorte og et bordeaux-rødt trekantet tørklæde, som begge har hver deres funktion.

Ud over at vise at vi er en del KFUM Spejderne i Danmark, tjener uniformsjakken/skjorten og som arbejdstøj.
Uniformen beskytter dermed vores eget tøj når vi arbejder og er aktive.

Tørklædet har den funktion at det forhindre sved og kan beskytte mod solstik. Tørklædet kan også bruges til mange andre funktioner, som f.eks. nødforbinding, armslynge eller måske som et lille reb.

Til uniformen hører også et bælte, som er praktisk i forhold til at bære en spejderdolk, en lille taske eller andre praktiske ting.

Det vil også være praktisk med en hue eller hat, til at beskytte mod solen.
Dene hue eller hat kan også i nødsituation bruges som f.eks. øse til at hente vand med.

På uniformsjakken/-skjorten bliver der også sat flere mærker mærker, der både viser vores tilhørsforhold til gruppe, distrikt og korps.
Der udover bære vi også den internationale lilla spejderlilje

På uniformen kan også ses forskellige duelighedsmærker og aktivitetsmærker.

Mere information om uniformen og vejledning til hvordan mærkerne skal side kan findes https://spejdernet.dk/vaerktoejer/uniformsvejledning/.
Her kan du også se hvor du kan købe uniformen.

Kontingentet bliver fast ved gruppemødet, der holder hvert år i februar eller marts måned.

I øjeblikket er kontingentet 500,00 kr pr. halv år.
kontingentet opkræves i august og februar.